Actionarii Tabco-Campofrio, filiala locala a gigantului spaniol din industria mezelurilor, analizeaza posibilitatea de a construi o fabrica de procesare a carnii pe unul dintre terenurile detinute de producatorul de carne de porc Smithfield in partea de vest a tarii, dupa fuziunea celor doi giganti la nivel european.
"In prezent, suntem intr-un proces de transformare a companiei. Actionarii au decis ca cele trei entitati locale ale grupului, si anume Agroalim (distributie - n. red.), Smithfield Romania (ferme si productie de carne - n. red.) si Tabco-Campofrio (productie de mezeluri - n. red.) sa incerce sa colaboreze sub indrumarea unei companii locale de consultanta pentru a gasi o rezolvare la aceasta lipsa de capacitate de productie pe care o avem", a declarat Ovidiu Wencz (desen), directorul general al Tabco-Campofrio, unul dintre primii zece jucatori ai pietei locale de mezeluri.
Wencz a adaugat ca in prezent cele trei companii iau in considerare mai multe variante pentru a rezolva aceasta problema. "Una dintre variante este sa construim o capacitate de productie pe un teren excedent al Smithfield Romania, in zona de vest a tarii. Insa, desi am fi aproape de sursa de materie prima, aceasta varianta ar implica probleme de transport si logistica", spune Wencz.
Filiala locala a gigantului spaniol Campofrio ar putea ramane la sfarsitul anului viitor fara capacitate de productie pe plan local, daca producatorul nu va investi 11 milioane de euro in modernizarea fabricii de la Tulcea, pentru a o aduce la standardele Uniunii Europene.
Pentru a-si asigura continuitatea productiei, Campofrio mai are insa posibilitatea de a face o investitie greenfield de 20 de milioane de euro pe un teren propriu sau sa achizitioneze o alta fabrica, insa aceasta decizie trebuie luata de actionarii grupului spaniol Campofrio.
Spaniolii sunt