Rafturile magazinelor sunt pline de fructe de sezon acum, dar se gasesc si căpşuni, zmeură, mure şi struguri chiar şi în sezonul rece. Puţini sunt însă, cei care se ating de aceste bunătăţi, preţurile depăşind cu mult bugetul familiei. „Îmi plac la nebunie căpşunile. Problema este că abia mi le permit în sezon, apăi în timp de toamnă sau iarnă, când o caserolă costă aproximativ cât un kilogram de carne,” ne-a spus Maria Brad, o gospodină cumpatata, cautand printre rafturile supermarketului. Preţurile sunt ceva mai mari la cele exotice şi de obicei se vand la bucată, începând de la 6,5 lei pentru avocado şi merg până la 15 lei pentru un ananas mai mare. Nucile de cocos, însă, sunt ceva mai ieftine, am găsit chiar şi cu 5,9 lei. Partea proastă la alegerea unor astfel de fructe este că nu le dibuieşti usor, trebuie să ai ceva cunoştinţe atunci când te implici în astfel de achiziţii. Spre exemplu, un avocado trebuie să fie mai tare, dar nu foarte tare, la fel şi mango, în timp ce papaya trebuie să fie ceva mai moale. Cei care se multumesc cu fructele noastre autohtone, le pot gasi la preturi acceptabile sau chiar foartte bune, ca la tarabele din Piata Trandafirilor, in campania de vitaminizare. Desi strugurii cum se imputineaza asa isi urca pretul, ajungand deja la 4 lei kilogramul, “trebuie sa recunoastem ca sunt mult mai gustosi decat cei mari si aspectuosi, dar fara acel gust dumnezeiesc cum stim noi ca trebuie sa fie strugurii”, explica o cumparatoare de la o astfel de taraba.
Rafturile magazinelor sunt pline de fructe de sezon acum, dar se gasesc si căpşuni, zmeură, mure şi struguri chiar şi în sezonul rece. Puţini sunt însă, cei care se ating de aceste bunătăţi, preţurile depăşind cu mult bugetul familiei. „Îmi plac la nebunie căpşunile. Problema este că abia mi le permit în sezon, apăi în timp de toamnă sau iarnă, când o caserolă costă aproximativ cât un