Peste 5.000 de braileni si-au gasit, in primele noua luni ale anului, un loc de munca prin intermediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Potrivit datelor furnizate de AJOFM Braila, in perioada mentionata au fost cuprinse in masurile active prevazute de lege, 8.200 solicitanti de loc de munca, din care, aproximativ 5.300 persoane (64,5 %) au devenit persoane ocupate. Interesant este faptul ca cei mai multi dintre brailenii care s-au angajat au virsta de peste 45 de ani, respectiv 29,5% din total, in timp ce tinerii cu virsta sub 25 ani, reprezinta 20,0 %. In ceea ce priveste nivelul de pregatire, 9,3 % au studii primare, 35,0 % gimnaziale, 28,6 % au urmat o scoala de arte si meserii, 21,1 % au absolvit liceul sau cursuri postliceale iar 6,0 % sint cu nivel de pregatire universitar.
In cele 9 luni, un numar de 342 someri au beneficiat, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de masuri active de stimulare in vederea ocuparii unui loc de munca, ce au constat in completarea veniturilor salariale reprezentind 30 % din cuantumul indemnizatiei de somaj stabilit, din momentul angajarii pina la sfirsitul perioadei pentru care erau indreptatiti sa primeasca indemnizatia de somaj, prime de incadrare acordate absolventilor de invatamant; prime de incadrare si de instalare in vederea stimularii mobilitatii fortei de munca. In perioada mentionata, un numar de 694 persoane au fost ocupate ca urmarea a stimularii angajatorilor pentru incadrarea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. In urma participarii la cursurile de formare profesionala organizate de agentie, in primele 9 luni ale acestui an, 292 persoane si-au gasit un loc de munca.
In evidenta AJOFM Braila, la data de 30 septembrie se aflau 5.163 someri, dintre care 39,4 % femei. Dintre somerii inregistrati 29,2 % provin din mediul urban iar 70,8 % din mediul rural. Valoarea ratei