Un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers Romania si prezentat la Conferinta Nationala HR Club arata ca principala preocupare a managerilor organizatiilor este gestionarea managementului talentelor. Aceasta inseamna ca managerii vor sa dezvolte aptitudinile angajatilor, folosind medota ca o forma de fidelizare si de motivare a personalului companiei.
Managementul schimbarii e vazut de manageri ca avand o maxima importanta in dezvoltarea companiei, in timp ce specialistii in resurse umane sunt preocupati mai degraba de problematica recrutarii si a selectiei. Studiul releva ca dezvoltarea capacitatilor de leadership ocupa un loc neinsemnat atat in viziunea managerilor, cat si a oamenilor de HR.
Jeoff Armstrong,fost CEO al CPID (Chartered Institute of Personnel and Development), explica nevoia angajatorilor de a dezvolta o cultura organizationala care incurajeaza dezvoltarea talentelor si a personalitatii angajatului.
“Nu mai avem aceeasi modalitate de lucru cum aveam in trecut. Inainte nu trebuia sa intri in competitie cu oameni pe care nu ii cunosteai, de pe cealalta parte a globului. O companie poate achizitiona orice fel de materiale tehnologice sau de alte facilitati. Astfel, oamenii raman singura forta competitiva a organizatiei, iar ceea ce fac oamenii la locul de munca a devenit esential pentru organizatie”, a declarat Jeoff Armstrong.
Armstrong sustine ca o companie se diferentiaza prin tipul de activitati si de idei implementate de angajati mai mult decat achizitionarea tehnologiilor moderne pentru productie.
Acesta considera ca managerierea talentelor ar trebui sa fie principala ocupatie a specialistilor de HR. “Trebuie sa se implementeze traininguri de dezvoltare a talentelor, nu sa consideram ca daca un angajat este sofer, el trebuie sa fie un simplu sofer si nimic mai mult”
In teorie, aplicarea politicilor de manager