Nici atacurile armate in fata Curtii de Apel sau a Spitalului Judetean din Craiova, nici bataile intre microbisti, nici accidentele rutiere numeroase nu ingrijoreaza partidele.
Potrivit Politiei Romane, infractiunile violente au sporit in ultimii doi ani. Iar cresterea gradului de violenta pe strazi reflecta problemele de fond cu care se confrunta politia. In ciuda eforturilor de modernizare, comisarul Gheorghi Plai, adjunct al inspectorului general, avertizeaza ca politia pierde constant personal. In fiecare luna pleaca in jur de 70 de politisti, dar sunt angajati in loc de doua ori mai putini.
Vicepresedintele Sindicatului Liber din Politia Romana, Marin Gruia, spune ca politistii devin ineficienti pentru ca lipsesc legi care sa confere politiei autoritate. Oricine poate incalca ordinea publica, iar daca politistul intervine, se poate trezi cu plangere pentru comportament abuziv. "Politistii se confrunta cu mari presiuni din partea politicienilor, a oamenilor puternici din economie, influenta lor ajunge pana la sefii cei mari din Ministerul de Interne", spune Marin Gruia, fara a da insa exemple. Liderul de sindicat crede ca esaloanele 2 si 3 din minister franeaza lucrurile. Plangeri vin si din partea Corpului National al Politistilor. Ele sunt legate de lipsa de masini, a carburantilor si a pieselor de schimb, de sediile practic dezafectate in care lucreaza multi politisti. Ca lucruri putrezi din politie si Ministerul de Interne sunt pe cale a invada din ce in ce mai des scena publica e dovedit de recentul scandal "Loganul", dar si mai vechiul scandal legat de plecarea lui Marian Santion de la Directia Anticoruptie a ministerului dupa ce l-a acuzat pe ministrul de atunci Vasile Blaga ca ar fi blocat anchete importante care priveau mai multi sefi din minister.
PSD Ignora domeniul
Programul PSD "10 angajamente pentru Roman