Festivalul Naţional de Teatru continuă la Bucureşti până pe 10 noiembrie cu spectacole, lansări de carte, colocvii şi multe surprize. Unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România se desfăşoară la Bucureşti. Festivalul Naţional de Teatru prezintă 46 de spectacole. Până pe 10 noiembrie vor mai avea loc şi multe evenimente conexe, menite să ofere o imagine relevantă a teatrului contemporan. Vor fi lansate volume fundamentale, apărute în lume în ultimii zece ani şi vor fi organizate ateliere cu artişti români şi străini.
Directorul festivalului, Cristina Modreanu, speră ca acest eveniment să devină o platformă de comunicare între scena românească şi alte teatre ale lumii.
Ea consideră că mult timp FNT a fost un eveniment “cu circuit închis”, dedicat doar oamenilor de teatru, şi că a venit timpul ca să redevină “un festival al publicului”.
Spectatorii sunt îndemnaţi să vadă neapărat “Capitalul lui Karl Marx”, care se va juca la Teatrul “Ion Creangă” astăzi, de la ora 21.00 şi mâine, de la ora 18.00.
S-a spus că această operă nu poate fi transformată într-un spectacol, pentru că este mai lungă decât Biblia şi are mai puţine momente dramatice decât o carte de telefoane.
Dar grupul german Rimini Protokoll a demonstrat că poate crea emoţie în doar 49 de minute, plecând de la baza filozofiei economice comuniste.
Tot în festival mai puteţi vedea şi un spectacol-manifest împotriva consumului de droguri, “Hell”, cu Cristi Iacob şi Antoaneta Cojocaru. Patru tineri fug de realitatea vieţii cufundându-se în droguri, sex şi viaţă de noapte.
Dar dependenţa de droguri este anihilată de dependenţa de iubire. Spectacolele sunt prezentate pe scenele mai multor teatre bucureştene: “Naţional”, “Odeon”, “Comedie”, “Nottara”, “Ion Creangă” şi Teatrul de Operetă “Ion Dacian”.