Echipa din Hunedoara a strălucit timp de zece ani, influenţând decisiv fotbalul din România. Formaţia a fost desfiinţată luna trecută.
1 /.
Dragă Mişa Klein, am trecut azi pe la tine, dar nu erai acasă. Am o veste proastă să-ţi dau: vor să închidă cuibul copilăriei noastre, să ne distrugă amintirile şi să ne calce în picioare spiritul.
“ Textul, apărut pe un forum al microbiştilor echipei de fotbal Corvinul, reflectă starea de spirit din oraşul Hunedoara după ce echipa-fanion a fost retrasă din campionatul Diviziei C, unde ajunsese astă-primăvară. Patronul Florin Uscatu a invocat lipsa resurselor financiare, rezultatele slabe din ultima vreme şi sprijinul insuficient primit de la autorităţile locale. Ce-i drept, politicienii locali au promis mereu soluţii miraculoase pentru învierea echipei, dar au uitat mereu promisiunile după încheierea campaniei electorale.
Afaceri păguboase cu George Copos
Începutul sfârşitului e considerat anul 2002, când oficialii de atunci ai clubului au aşteptat în zadar să primească 900.000 de dolari (aproximativ 600.000 de euro), cota-parte din transferul fostului hunedorean Bogdan Lobonţ la Ajax Amsterdam. De atunci, problemele financiare au devenit tot mai mari. Deja, puţinele talente care mai apăreau pe plan local sau pe la echipele mici cu care Corvinul mai avea relaţii erau vândute pe bani puţini, în grabă, pentru a acoperi cheltuieli urgente sau pentru mici chilipiruri. Aşa au dispărut Hanganu, Marincău, Păcurar, Al. Ionescu, fiecare, la vremea lui, lider de generaţie sau internaţional de juniori.
Apoi a urmat privatizarea Combinatului siderurgic, principalul susţinător financiar al echipei. În 2004, Corvinul Hunedoara, echipa înfiinţată cu 84 de ani înainte şi care devenise o forţă în campionatul României, sub conducerea lui Mircea Lucescu, a fost retrogradată în D