Cabinetele de medicină veterinară pentru animalele de companie supravieţuiesc oferind servicii integrate sau, mai adesea, din vånzarea de hrană pentru micii noştri tovarăşi. În Bucureşti, aproape că nu mai există cartier care să nu aibă, pe undeva prin apropiere, un cabinet medical veterinar; există cabinete cu program non-stop şi chiar ambulanţe pentru animăluţe! Fie romånilor le pasă acum mai mult de animalele lor de companie, fie, pur şi simplu, acum pot să-�
Cabinetele de medicină veterinară pentru animalele de companie supravieţuiesc oferind servicii integrate sau, mai adesea, din vånzarea de hrană pentru micii noştri tovarăşi.
În Bucureşti, aproape că nu mai există cartier care să nu aibă, pe undeva prin apropiere, un cabinet medical veterinar; există cabinete cu program non-stop şi chiar ambulanţe pentru animăluţe! Fie romånilor le pasă acum mai mult de animalele lor de companie, fie, pur şi simplu, acum pot să-şi permită să le ofere un tratament medical adecvat.
Cabinetele medicale prosperă - dar nu din cauza cererii mai mari pe partea de asistenţă medicală veterinară. „Hrana pentru animale a fost motorul de creştere a cifrei noastre de afaceri“, spune Liviu Harbuz, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Romånia (CMV) şi, totodată, acţionarul majoritar al Salvavet, una dintre cele mai mari firme de medicină veterinară din ţară. „În ultimii trei ani, a crescut cu 35% strict pe segmentul de animale de companie.“
Potrivit Alexandrei Stanciu, de la CMV, în ţara noastră există în prezent aproximativ 4.900 de cabinete, farmacii şi puncte farmaceutice, număr care include atåt unităţile destinate animalelor de companie, cåt şi cele pentru animalele mari. (Nu se poate face o departajare deoarece CMV emite doar autorizaţii de funcţionare.) „În Bucureşti sunt aproximativ 90 de unităţi“, afirmă Stanciu.
Rată de creştere de 15%, p