Reprezentantii companiei germane Siemens, implicata intr-un amplu scandal de coruptie, au indicat miercuri ca au constituit un provizion de circa un miliard de euro, ca sa faca fata unor eventuale sanctiuni in Statele Unite si Germania, conform NewsIn care citeaza AFP. Oficialii Siemens au estimat ca aceasta suma "se bazeaza pe evaluari facute in cadrul discutiilor cu autoritatile" germane si americane, cu care ar trebui sa ajunga la o reglementare amiabila.
Grupul german, care a cheltuit miliarde de euro pentru a-si asigura contracte in strainatate, a intrat in mod deosebit in colimatorul autoritatii bursiere americane, Securities and Exchange Commission (SEC). Actiunile Siemens se tranzactioneaza pe piata de capital din Statele Unite.
Sumele ilegale acordate de Siemens sunt estimate la 1,3 miliarde de euro. Descoperirea scandalului cu doi ani in urma a bulversat complet compania, care si-a reinnoit aproape in totalitate conducerea.
Totodata, Siemens a decis sa se intoarca impotriva a 11 fosti sefi si sa le ceara daune, in cadrul unui demers inedit in Germania, acuzandu-i ca nu au pus capat actiunilor de coruptie din cadrul grupului.
Siemens, care produce de la scannere medicale si trenuri de mare viteza la centrale eoliene si dispozitive de iluminat, este supusa unor investigatii la nivel mondial, fiind acuzata ca a mituit clientii pentru a obtine unele contracte. Scandalul i-a costat functia pe fostul director executiv Klaus Kleinfeld si pe presedintele consiliului de supraveghere Heinrich von Pierer. Reprezentantii companiei germane Siemens, implicata intr-un amplu scandal de coruptie, au indicat miercuri ca au constituit un provizion de circa un miliard de euro, ca sa faca fata unor eventuale sanctiuni in Statele Unite si Germania, conform NewsIn care citeaza AFP. Oficialii Siemens au estimat ca aceasta suma "se bazeaz