Imigranţii români aflaţi pe teritoriul SUA sunt la fel de interesaţi ca şi americanii de viitorul acestei ţări. Atât McCain, cât şi Obama au avut o poziţie pozitivă faţă de imigranţi, ambii fiind susţinători ai reformei imigraţiei. Chiar dacă românii din SUA au fost împărţiţi între tabăra republicanilor şi a democraţilor, indiferent de preferinţele politice, îşi doresc cu toţii să obţină mai uşor cetăţenia americană, împreună cu drepturile aferente.
1 /. Cristi Văduva (24 de ani), emigrat în SUA în urmă un an şi jumătate, ar fi votat pentru Obama dacă ar fi avut dreptul. "Chiar dacă locuiesc în Alabama, un stat cunoscut ca fiind republican, l-am simpatizat pe Obama. Motivele principale ar fi războiului din Irak şi criza economică. Obama a ştiut să vorbească pentru toată lumea, nu s-a încurcat în declaraţii filozofice şi teorii pompoase. A ştiut să atragă tinerii simpatizanţi, a avut foarte mulţi voluntari şi probabil acesta a fost elementul cheie în câştigarea alegerilor. America a ales schimbarea şi sper să fie o schimbare în bine", a mai declarat Cristi, în urmă cu câteva ore.
Un alt român, care s-a stabilit în SUA acum opt ani, Vali Cofaru, s-a declarat la rândul său un susţinător al candidatului democrat. "În mare parte, Obama înseamnă o mare speranţă de schimbare, o schimbare care a fost şi este necesară, în aceste momente, în USA. În plus, cred că Obama va aduce o schimbare şi pe planul imigraţiei. Pare mult mai deschis pentru acceptarea de noi legi în privinţa stabilizării imgranţilor actuali de pe teritoriul USA şi a celor care vor veni şi pentru restabilirea ordinii interne în USA. Iar acest lucru implică, fără dar şi poate, stabilirea situaţiei imigranţilor".
În programul de campanie, câştigătorul mandatului prezindeţial cu 51%, Barack Obama, a inclus şi acel segment al imigranţilor. El susţine în acest sens securitatea