Softul electoral „a picat“ inainte de alegeri. Grupul Asesoft a renuntat la contractul cu Autoritatea Electorala Permanenta, desi ar fi incasat de trei ori mai multi bani decat a fost prevazut oficial. Grupul de firme Asesoft a lasat ieri Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) fara programul de centralizare a rezultatelor alegerilor parlamentare de la 30 noiembrie. Holdingul, controlat de omul de afaceri Sebastian Ghita, a renuntat la contractul in valoare de aproape 2 milioane de euro, semnat cu AEP, pe motiv ca i-ar aduce prejudicii de imagine. Ieri, institutia guvernamentala s-a intrunit de urgenta si a cerut firmei lui Ghita o notificare oficiala privind rezilierea contractului, scrie EVZ.
Trei sferturi dintre romani nu ar accepta sa lucreze in invatamant nici daca s-ar mari salariile cu 50%. Leafa marita nu atrage la catedra. In proportie de 70%, romanii nu ar accepta un loc de munca in invatamant nici daca salariile profesorilor s-ar majora cu 50%, arata datele unui sondaj realizat in perioada 30-31 octombrie, pe un esantion de 4.000 de persoane care au accesat site-ul de recrutare resurse umane www.YourJob.ro. Dintre cei care refuza sa intre in sistemul de educatie, 65% sunt persoane care isi cauta un loc de munca, iar restul de 5% sunt oameni care nu si-ar parasi actualul job pentru a lucra in invatamant. Cei mai multi dintre cei care nu ar accepta sa lucreze in invatamant, 80%, sunt tineri cu varste intre 18 si 35 de ani, informeaza Cotidianul.
Computerele sanatatii scartaie. Desi s-au cheltuit 300 de milioane €, nu exista un sistem care sa permita comunicarea intre unitatile medicale. Pacientii romani nu beneficiaza inca de un sistem medical informatizat integrat, desi se lucreaza la asta de mai bine de zece ani si s-au cheltuit peste 300 de milioane de euro. Medicii de familie, spitalele si alte institutii subordonate Ministerului S