Ministerul Apărării a atribuit fără licitaţie construcţia a 2000 de locuinţe pentru militari. În sectorul 5 al Capitalei, pe un teren de 14 hectare, ar urma să ia fiinţă un nou cartier pentru angajaţii Armatei. Aproape 2000 de locuinţe ar urma să fie construite în zona Antiaeriană, pe un teren pus la dispoziţie de Ministerul Apărării (MAp). Casele pot fi cumpărate numai de angajaţii Armatei.
La nivelul Ministerului Apărării există circa 8000 de cereri de locuinţe nerezolvate, dintre care 2000 în garnizoana Bucureşti. Cu toate acestea, casele din Şoseaua Antiaeriană nr. 6 nu au căutare. Doar 819 dintre cele 1984 de unităţi locative au fost contractate.
Nu există autorizaţie de construcţie
Ministerul Apărării ne-a precizat că “la realizarea ansamblului de locuinţe participă două firme de construcţii - SC Isorast-Technology SA şi SC Rotary Construcţii SRL - care s-au asociat într-o nouă societate cu rol de dezvoltator al programului din zona Antiaeriană”.
Parteneriatul cu Ministerul Apărării a fost consfinţit printr-o convenţie, încheiată la data de 18 iulie 2008. Textul, postat pe site-ul de Internet al MAp, are o serie de slăbiciuni. Din partea ministerului, convenţia e semnată doar de generalul maior Tudor Munteanu, în calitate de preşedinte al Comisiei de Coordonare a programelor de construire de locuinţe pentru personalul Armatei. Sub semnătura generalului Munteanu ar fi trebuit să apară şi semnătura şefului Direcţiei Legislaţie şi Asistenţă Juridică din MAp. Aceasta lipseşte însă.
În textul Convenţiei apar mai multe neconcordanţe. De exemplu, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) nu a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar autorizaţia de construire nu există.
Ce-i drept, “dezvoltatorul se obligă să întreprindă toate diligenţele pentru a obţine Autorizaţia de con