Faptul că domeniul electrocasnicelor este unul “supus” permanent inovaţiilor de tot felul, este o realitate tot mai evidentă, de vreme ce produse inedite de genul: frigider cu iPod sau masă inteligentă cu frigider încorporat sunt lansate tot mai des.
În sensul acesta, al conceperii unor electrocasnice care să rezolve eficient probleme cât mai neobişnuite cu care consumatorul se confruntă, se desfăşoară an de an şi concursul Electrolux Design Lab. Pe finaliştii acestuia i-am prezentat în numărul 181 al Jurnalului casei mele.
Venim acum şi vă aducem la cunoştinţă câştigătorul ediţiei, de curând desemnat, şi produsul gândit de acesta, despre care cu siguranţă vom mai auzi dacă nu cumva chiar vom beneficia la un moment dat în căminele noastre de avantajele sale. Este vorba despre conceptul câştigător Flatshare, după o idee a studentului Stefan Buchberger al Universităţii Artelor Aplicate din Viena.
INSPIRAŢIE
“Ideea conceptului mi-a venit pornind de la faptul că în majoritatea locuinţelor cu mai mulţi co-locatari frigiderul reprezintă o problemă.”, spune Buchberger. “Se murdăreşte foarte repede pentru că nu există o singură persoană care să se simtă răspunzătoare pentru curăţenia acestuia.” Adesea studenţii şi tinerii profesionali împart cu alte persoane locuinţa şi, implicit, bucătăria. Datorită frigiderului Flatshare tinerii nu se vor mai confrunta cu probleme de genul brânzeturilor vechi şi urât mirositoare sau cu mâncare neconsumată, rămasă de la alţi colegi de apartament.
Frigiderul Flatshare este format dintr-un corp de bază şi patru corpuri modulare.
Modulele permit fiecărui utilizator să aibă propriul său frigider ce poate fi personalizat în diferite culori precum şi cu accesorii cum ar fi un deschizător de sticle. Mânerele montate lateral înlesnesc transportul modulelor
Mobilier dedicat zonei de s