Odata cu schimbarea vremii si dieta ta trebuie sa tina pasul cu anotimpul. Rosiile si castravetii pot fi pusi deoparte pentru a lasa locul morcovilor, cartofilor, rodiilor, verzei sau radacinoaselor.
Cartoful, chiar daca se spune ca este hrana saracului, contine potasiu, vitamina C, antioxidanti si fibre. Gatiti in orice forma, mai putin prajiti, ei pot constitui baza pentru o dieta reusita, informeaza 121.ro.
Varza este nelipsita din regimul alimentar de toamna. Dietele bazate pe supa de varza sunt eficiente si trebuie tinute maxim sapte zile. Atentia trebuie sa fie insa sporita pentru ca, dupa o saptamana, daca nu iti controlezi apetitul este posibil sa iei din nou in greutate.
Varza contine vitamina K (substanta coagularii), C, B1, B2, B6, A si este benefica pentru ficat. Bogata in vitamina C, B1 si B6 este si conopida, care scade glicemia si previne cancerul si anemia. Poate fi consumata fie gatita, la cuptor sau sufleu, fie murata.
Gulia este o alta leguma de sezon. Nu numai radacina este bogata in vitamine si minerale ci si frunzele, care sunt hranitoare. Are putine calorii si ajuta la scaderea tensiunii. Contine fosfor si este revitalizanta si diuretica.
Morcovii nu trebuie sa lipseasca din nici un regim alimentar. Bogati in vitamina A si recomandati pentru ochi, morcovii sunt eficienti impotriva bolilor de inima, a cancerului la colon si a problemelor la plamani.
Tot din categoria legumelor indispensabile este si telina, care are efecte diuretice si scade nivelul colesterolului. Tot ea este eficienta in marirea libidoului, un ingredient absolut necesar in dieta toamna-iarna.
Odata cu schimbarea vremii si dieta ta trebuie sa tina pasul cu anotimpul. Rosiile si castravetii pot fi pusi deoparte pentru a lasa locul morcovilor, cartofilor, rodiilor, verzei sau radacinoaselor.