De cand lucrez aproape de centru, tot caut locuri unde sa pot manca bine si, pe cat se poate, ieftin. De cand s-a desfiintat pasajul de la Universitate, a devenit aproape imposibil. City Grill-ul din centrul vechi mi se pare prea scump, la Red Lion nu prea ai de unde alege, cantinele-s jegoase, iar de fast food-uri m-am saturat pana peste cap.
Recent, insa, am descoperit o alternativa destul de avantajoasa la cele de mai sus: restaurantul Vilacrosse, din pasajul omonim din centrul vechi, vizavi de cafeneaua Valea Regilor. Restaurantul are specific unguresco-ardelenesc (nu stiu sigur, nu ma pricep, cred ca ar trebui intrebat Vadim) si va propune cateva feluri de mancare destul de inedite.
Eu, sincer, incerc sa ocolesc ineditul atunci cand mi-e foame, asa ca incep, de obicei, cu o ciorba de fasole cu afumatura, la care vi se serveste (gratis, uraaa!) o farfurioara cu ceapa maruntita. E multa, buna si costa 8 lei. Hai sa zicem 9, cu tot cu painea.
Apoi, cand simti ca esti suficient de satul multumita ciorbei incat sa-ti permiti sa faci experimente la felul doi, poti sa si risti un pic asa, de amorul artei gastronomice. Eu va recomand orice preparat care are la baza friptura, pentru ca toate pe care le-am mancat mi s-au parut delicioase. Preturile pentru o portie cu tot cu garnitura graviteaza undeva in jurul a 20 de RON, mai ieftin, deci, decat la oricare alt restaurant din zona.
Servirea e aproape ireprosabila. Ciorba vine, de obicei, in cel mult zece minute, iar felul doi aproape ca te ia pe nepregatite, imediat dupa ce l-ai terminat pe primul. Mai uita chelnerul cateodata sa-ti aduca sarea, oliviera sau bautura, dar asta doar asa, ca sa nu exagereze cu politetea si profesionalismul si sa creada lumea ca e ceva putred, mai ales tinand cont de preturi.
Despre atmosfera se poate vorbi din doua perspective: eu,