» Presedintele ales al SUA, Barack Obama, a prezentat grupul care se ocupa de tranzitia la Casa Alba.
» Pentru cele mai importante functii in administratie, Obama pare sa se orienteze spre "echipa Clinton".
Daca in campania electorala – mai ales pana la alegerile primare – Barack Obama s-a distantat de puternica "echipa Clinton" din Partidul Democrat si a promis ca va aduce "fete noi" in administratie, primele sale optiuni s-au indreptat tocmai spre persoane care au facut parte din precedenta administratie democrata. Astfel, echipa de tranzitie este condusa de John Podesta, fost secretar general al Casei Albe (sef al administratiei) intre anii 1998 si 2001, in al doilea mandat al lui Bill Clinton. Acesta este secondat de doi apropiati ai presedintelui ales: Valerie Jarrett, consiliera si prietena de familie, si Pete Rouse, seful cabinetului senatorial al lui Obama.
Pentru functia de secretar general al Casei Albe, una dintre cele mai inalte pozitii, noul presedinte l-a ales pe congresmanul de Illinois Rahm Emanuel (48 de ani), fost consilier politic al lui Bill Clinton, dar si prieten apropiat din Chicago al lui Obama. Emanuel si-a pastrat neutralitatea in timpul inversunatei campanii pentru alegerile primare din Partidul Democrat in care s-au confruntat Barack Obama si Hillary Clinton, iar ulterior a jucat rolul de mediator intre cei doi. Poreclit "Rambo" pentru stilul sau dur, "fara prizonieri", Emanuel este opusul lui Obama, care a mai recurs la "baieti rai" in contrapondere cu atitudinea sa concilianta, cel mai recent exemplu fiind seful sau de campanie, David Plouffe.
Data fiind criza, urmatoarele numiri erau asteptate pentru functii legate de economie si de finante, in special cea de secretar al Trezoreriei (echivalentul american al ministrului Finantelor). Cele mai vehiculate nume erau Lawrence Summers (53 de a