» Administratia locala are restante catre angajatii politiei comunitare.
Politistii comunitari din sindicatul "Lege si Adevar" au pornit procedurile de executare silita a Primariei Targu-Mures. Cristian Barabas, liderul syndical, a declarat ca administratia locala nu le-a platit sumele pe care le-au castigat in instanta si, prin urmare, au apelat la un executor judecatoresc. "Am apelat la un executor judecatoresc si sa speram ca in curand o sa ne castigam drepturile banesti", a declarat Barabas. El spune ca a ajuns in situatia de a incepe executarea silita pentru ca alesii locali nu au alocat fondurile pentru punerea in practica a hotararilor judecatoresti ce le dau castig de cauza politistilor comunitari.
Primarul de la Targu-Mures, Dorin Florea, spune ca, deocamdata, nu are bani pentru a plati diferentele salariale in cazul politistilor comunitari, dar este de acord ca sentintele judecatoresti trebuie respectate. "Unde a fost un spor, cu mare placere, daca se poate", a spus Dorin Florea. O serie de surse din cadrul Politiei Comunitare spun ca primarul i-ar fi amenintat pe politisti ca desfiinteaza acest serviciu daca ii creaza si pe viitor asemenea probleme.
Aproape 1.000 de angajati ai Primariei Targu-Mures au castigat in instanta dreptul de a beneficia de un spor de dispozitiv de 25%. Valoarea totala care ar urma sa fie alocata de la bugetul local pentru plata retroactiva a acestuia este de circa 1,5 milioane de lei vechi. In total, spune Imola Kiss, director economic in Primaria Targu-Mures, municipalitatea a platit pana acum peste 600.000 de lei, din care pentru Politia Comunitara doar 72.000 de lei. Din cei circa 1.000 de angajati, 280 sunt politisti comunitari, dar doar 60 din acestia sunt inscrisi in sindicalul "Lege si Adevar", iar restul se afla in cadrul sindicatului functionarilor publici.
» Administratia locala are r