Nici una dintre echipele calificate în ultimii ani în primăvara Champions League nu practică strategia lui Gigi Becali: toţi jucătorii să se încadreze în acelaşi plafon salarial
Înfrîngerea de la Lyon, a treia în actuala stagiune a Champions League, a redeschis în Ghencea discuţia despre calitatea jucătorilor transferaţi de Steaua în ultimii ani.
Giovanni: "Trebuie salarii mari"
Cel care a tras semnalul de alarmă este Ioan Becali, vărul patronului roş-albaştrilor. "Trebuie schimbată strategia de transferuri începînd din iarnă. Decît să aduci 10 jucători, mai bine cumperi doi de mare valoare, le dai cîte 800.000-900.000 de euro salariu şi rezolvi problema", a spus Giovanni.
Vărul său însă nu e de acord cu acest plan. "Eu nu voi da salarii mai mari de 300.000 de euro, cum să cîştige cineva mai mult decît Rădoi? Nu e normal, nu vreau să destabilizez vestiarul. Nu voi da niciodată unui singur fotbalist 700.000 de euro pe an doar din salariu", a replicat Gigi Becali.
Ioan Becali nu vede însă altă soluţie în momentul de faţă: "Şi ce dacă o să vină un fotbalist de mare valoare care o să aibă salariu de 4-5 ori mai mare ca al lui Rădoi? Care e problema? Ce, la Inter dacă Ibrahimovici cîştigă 10 milioane se uită urît la el Burdisso, care are de 5-6 ori mai puţin? Nu, pentru că Ibrahimovici e de multe ori decisiv".
Cum e în Europa
Marile cluburi europene nu-şi stabilesc politica salarială în funcţie de un fotbalist, fie el şi cel mai reprezentativ. Nu se răsplăteşte numele, ci prestaţia din teren. De regulă, cel mai bine plătiţi sînt jucătorii care fac diferenţa, atacanţii în principal, dar nu este o regulă, vezi cazul Chelsea, unde lider e fundaşul central John Terry. Vezi aici un clip dedicat căpitanului lui Chelsea
Aceste contracte sînt însă negociate la sînge de impresari, în funcţie de