Pe 17 noiembrie incepe numaratoarea inversa. Este data la care se lanseaza licitatia pentru cele 50 de sticle din editia limitata Chivas Regal 25 Years Old.
Personalitati ca Winston Churchill, Frank Sinatra sau Margaret Thatcher au facut din whisky o pasiune fara a fi un viciu, un fel de status simbol al puterii. S-a lansat astfel un trend pe care s-au grabit sa-l urmeze toti connaisseurii dispusi sa plateasca sume importante pentru un parfum si un gust vechi de zeci de ani. Ei sunt cei pentru care se lanseaza editiile limitate.
Pentru a intelege cu adevarat un whisky trebuie sa intelegi, in primul rand, din ce si mai ales cum este el conceput - cine stabileste reteta, dupa ce criterii, cum testeaza savoarea. Colin Scott, Master Blender Chivas Regal, este membru de onoare al Chivas Brothers de mai bine de 30 de ani. Tot el este cel care a creat "formula magica" pentru Chivas Regal 25 YO. Colin Scott stie tot ce se poate sti despre un whisky - cum "imbatraneste", ce calitati va avea odata cu trecerea timpului, cum se transforma buchetul de arome pe care il contine si, mai ales, poate prezice chiar ce gust va avea un whisky la 40 de ani de la fabricarea sa. Si toate astea doar folosindu-se de experienta si de miros.
Produs din cantitati strict limitate, Chivas Regal 25 YO este un amestec al mai multor whisky-uri maturate timp de cel putin 25 de ani in butoaie de stejar. Fiecare sticla este numerotata individual. Editia de anul acesta se vrea a fi un omagiu adus primei serii Chivas Regal, tot un "blended whisky" invechit 25 de ani care, in 1909, a fost transportat de la distileria din Aberdeen, Scotia, la New York, in State, pentru a satisface gusturile elitei americane.
Reteta ii apartine in exclusivitate lui Colin Scott. "Este vorba despre Strathisla single malt, inima acestui brand, la care se adauga o larga selectie de alte single mal