Limbajul trupului dezvaluie o alta cale de comunicare decat cea vorbita. Pozitia corpului uman si modul in care stam pe scaun, asteptam si reactionam spun despre noi mai mult decat 1000 de cuvinte.
Limbajul trupului este cunoscut de toata lumea insa nu i se acorda atentia cuvenita, informeaza Netdoctor.com. Copiii sunt cei mai buni traducatori ai acestui limbaj pentru ca ei percep lumea prin intermediul intuitiei mai intai.
Adultii care sufera o depresie inteleg si ei foarte bine acest limbaj. Cele mai mici gesturi, carora nu le acordam intotdeauna importanta, sunt interpretate ca un atac la persoana.
Corpul care vorbeste
Limbajul trupului include miscarile mainilor, picioarelor, pozitia corpului, modul in care suntem asezati, miscarile ochilor, mersul si gesturile pe care le consideram adesea drept automatisme.
Mainile asezate aproape de fata atunci cand purtam o conversatie este un semn al nesigurantei. Acelasi sentiment este ascuns si de gestul de aranjare a parului in timpul dialogului, impletirea unei suvite sau trecerea parului dupa ureche.
Modul in care oamenii stau asezati pe scaun nu este o alegere intamplatoare. Gesturile de miscare permanenta ori a mainilor ori a picioarelor semnifica o stare de relaxare si confort.
Pozitia dreapta, cu picioarele incrucisate, picior peste picior ori la spate, tradeaza indiferenta. Persoana care sta asezata pe marginea unui scaun, cu picioarele foarte apropiate si mainile impreunate sunt emotionate si nerabdatoare. In cazul femeilor, ele au intotdeauna poseta in mana.
Respiratia este unul din elementele cheie ale oricarei stari pe care o avem. Respiratiile dese si scurte ascund o stare de nerabdare. De asemenea, inrosirea fetei, atat la femei cat si la barbati, ascunde o persoana timita, cu foarte putina incredere in fortele prop