Tratamentele dentare sau bijuteriile cu cristale Swarovski, pentru animalele de rasă, sunt capricii care-i costă pe stăpâni mai mult decât coşul lor zilnic.
Tot mai mulţi bucureşteni îşi cumpără sau adoptă un animal de companie. Pentru „agrement sau pază“, îi categorisesc medicii veterinari. Pentru afirmarea statusului social, ar zice sociologii. Deoarece compania plăcută pe care ţi-o oferă un animăluţ presupune adesea, pe lângă vizitele obişnuite la veterinar, cheltuieli costisitoare pe produse de întreţinere sau bijuterii şi chiar angajarea unei bone care să-l plimbe în lipsa stăpânului.
Pe lângă blocuri, înainte de prânz, mişună stăpânii de căţei sau pisici, ieşiţi la obişnuita plimbare. Un caniş negru ţopăie mândru cu noua sa tunsoare, alergând-o pe stăpâna sa, îmbrăcată preventiv în trening.
Zgardă cu cristale Swarovski
Dragostea pentru animale nu se măsoară în bani pentru cei care, în fiecare lună, scot din buzunar un salariu minim pe economie pentru mâncarea, controlul regulat la veterinar şi câte un moft, o ciocolată, dropsuri sau, pentru „domnişoarele“ patrupede mai pretenţioase, o zgardă cu cristale Swarovski. „Cheltuieşti oricât, depinde cât de mult îţi iubeşti căţelul. Dacă, Doamne fereşte, se îmbolnăveşte, face o indigestie sau o răceală, atunci e destul de scump. Doar o simplă analiză la doctor costă 50 de lei. De multe ori, tu scapi mai uşor şi mai ieftin de la un doctor decât căţeluşul“, spune Lucica Zahiu, mămică de caniş, la plimbarea de dimineaţă.
Bonă pentru căţel
Dacă cei mai mulţi fac eforturi pentru a-şi îngriji „copilul“, există o categorie care-şi permite să angajeze şi o „bonă“ pentru căţel. Aşa a ajuns micuţul Westie să aibă o prietenă de joacă şi de plimbare pe Bulevardul Unirii, în fiecare zi, de la orele 11.00 la 12.00. Doamna care îl plimbă şi îl ţine de poveşti