Dosarul avocatului braşovean Mihai Brebenel, cercetat pentru înşelăciune, fals, uz de fals, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată şi trafic de influenţă în mai multe procese legate de retrocedarea unor foste case naţionalizate, este plimbat de aproape doi ani între organele de anchetă.
La dosarele de revendicare apar acte incomplete sau doar în copie, cu confuzii de nume, numere de casă sau nepotriviri de numere topo. Unii „moştenitori“ nici nu există sau nu ştiu nimic despre procesele din România.
13 „acte materiale“ suspectate de fals
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a început încă din 2007 urmărirea penală a lui Mihai Brebenel, fost şef al Serviciului pentru Combaterea Crimei Organizate din IJP Braşov. Avocatul este cercetat pentru „13 procuri emise de persoane aflate în Germania, Austria şi Anglia, prin care l-au împuternicit să le reprezinte litigiile legate de revendicarea unor imobile din municipiul Braşov, procuri asupra cărora există indicii că sunt falsificate“.
Deşi în plângeri nu se pomeneşte nimic de „reţea organizată“, dosarul a fost trimis în martie 2008 la DIICOT Braşov, care l-a conectat cu un alt dosar, până în octombrie 2008, când a primit soluţia de „neîncepere a urmăririi penale“ şi retrimis Parchetului Curţii de Apel.
Mihai Brebenel a declarat recent că „s-a rezolvat“ şi că „toate mandatele sunt legale“. Procurorul-şef al Parchetului Curţii de Apel, Sorin Vasilache, a confirmat că Brebenel se află încă în cercetare, însă s-a abţinut să comenteze tergiversarea soluţionării dosarului.