Pentru cei obişnuiţi să gătească fără carne şi care doresc să profite de cele 40 de zile premergătoare Crăciunului ca să se purifice prin post şi rugăciune, perioada care urmează va fi uşor de suportat. În schimb, pentru cei care nu concep viaţa fără carne, lactate şi ouă, dar vor să ţină post câteva zile pe săptămână, perioada care a mai rămas până la Crăciun poate fi dificilă. Pentru a re zi s ta mai uşor tentaţiilor culinare este indica Pentru cei obişnuiţi să gătească fără carne şi care doresc să profite de cele 40 de zile premergătoare Crăciunului ca să se purifice prin post şi rugăciune, perioada care urmează va fi uşor de suportat. În schimb, pentru cei care nu concep viaţa fără carne, lactate şi ouă, dar vor să ţină post câteva zile pe săptămână, perioada care a mai rămas până la Crăciun poate fi dificilă. Pentru a re zi s ta mai uşor tentaţiilor culinare este indica
Pentru cei obişnuiţi să gătească fără carne şi care doresc să profite de cele 40 de zile premergătoare Crăciunului ca să se purifice prin post şi rugăciune, perioada care urmează va fi uşor de suportat. În schimb, pentru cei care nu concep viaţa fără carne, lactate şi ouă, dar vor să ţină post câteva zile pe săptămână, perioada care a mai rămas până la Crăciun poate fi dificilă. Pentru a re zi s ta mai uşor tentaţiilor culinare este indicat să înlocuiţi brânza şi caşcavalul cu tofu (n.r. - brânză din soia), iar car - nea, cu soia, ca să nu le simţiţi prea mult lipsa. O să vă minunaţi cât de gustos e drobul cu soia şi ce bine merge tofu cu salata! Iar acestea sunt doar două din cele 20 de reţete delicioase pe care Liber ta tea le-a îm prumutat din bucătăria lui Gheorg (www. casagheorg.ro).
1. Ghiveci de legume
Ingrediente: 150 ml ulei, 200 g ceapă, 100 g morcovi, 200 g mazăre boabe, 200 g fasole verde, 300 g vinete (una sau două), 800 g roşii, 100 g ardei gra