COLIN SCOTT • OMUL DIN SPATELE WHISKY-ULUI
Nu în fiecare zi ai ocazia să te întâlneşti la o cafea, la ora 10 dimineaţa, cu un domn în kilt – ştiţi dumneavoastră, fustanela aceea scoţiană simpatică. Şi, când domnul respectiv mai este supranumit şi "o legendă vie", atunci gândul – întrebare dacă poartă chiloţi pe sub fustanelă se ruşinează!
Domnul ce îşi flutură fusta şi cravata cu elefănţei prin Vienna Cafe Marriot într-o zi de miercuri, la ora 10 dimineaţa, este nimeni altul decât Colin Scott. Master Blender al celebrei case Chivas Brothers şi creatorul whisky-ului Chivas Regal 25 Year Old – o noutate. De fapt, un omagiu adus primei "creaţii" a brandului – un whisky maturat timp de 25 de ani în butoi, care a fost transportat din Aberdeen (Scoţia) la New York, în 1909, pentru a satisface sofisticatele gusturi ale high class-ului american. Colin continuă tradiţia familiei sale, care adună aproape 100 de ani de creat whisky (şi tatăl şi bunicul lui şi-au dedicat viaţa aceluiaşi domeniu), are o experienţă de peste 30 de ani în domeniu şi este alături de brand-ul Chivas de 35 de ani.
Păşeşte baletist, pe întâmplătoare acorduri de Chopin. Sigur pe el, un cunoscător – ştie caracteristicile fiecărui tip de whisky în parte – cum se va învechi şi care va fi caracterul său peste 12, 18 sau chiar peste 40 de ani. Este gata să turuie despre distinşii clienţi (o armată de conţi, duci, generali, amirali, plus regalităţi) ai Chivas Brothers, despre vânzări de peste 48 de milioane de sticle anual, sticle, cifre şi iar sticle. Totuşi... ce poate face whisky-ul din om?!? El, omul Colin Scott, în ce "băutură" se scaldă?
DOAR ALCHIMIST. "Domnule Scott, cât whisky beţi pe zi?" Au zburat elefănţeii, s-au întortocheat statisticile privitoare la dopurile magnifice brodate cu auriu şi argintiu, fustanela a rămas la locul ei. I s-au dus de pe