Liderii de sindicat din învăţământ speră ca decizia Curţii Constituţionale să le aducă mărirea salariilor
Un protest liniştit şi restrâns pentru salarii cu până la 50% mai mari pentru profesori. Aproximativ 200 de salariaţi din toate federaţiile sindicale din învăţământ au stat, ieri, trei ore în faţa Parlamentului. Motivul era acelaşi: aplicarea Legii nr. 221/2008 de mărire a salariilor şi anularea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 136/2008, prin care măririle salariale sunt amânate până la 1 aprilie 2009.
„Suntem aici pentru aplicarea legii. Suntem în continuare marginalizaţi, luaţi în râs, sfidaţi. Ne-am dori să stea şi politicienii cu un salariu de 780 de lei o lună. Vom face grevă. Mergem la risc, cu speranţa că vom reuşi!”, ne-a declarat educatoarea Mihaela Fron. Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, şi-a pus speranţa în decizia Curţii Constituţionale, care trebuie să stabilească astăzi dacă ordonanţa este sau nu constituţională. „Nimeni nu-i mai presus de lege. Sunt optimist că solicitarea adresată de FSLI Avocatului Poporului va fi luată în considerare de Curtea Constituţională şi, în aceste condiţii, nu vom mai ajunge la forma de protest extremă, adică la greva generală”, ne-a declarat Aurel Cornea.
Acesta a mai adăugat că FSLI nu va accepta nici un fel de negociere a procentului de creştere a salariilor profesorilor, cu premierul Tăriceanu.
Olteanu – acuzat că vrea să blocheze OUG
Senatorii au respins, ieri, cu 79 de voturi pentru, 13 împotrivă şi două abţineri, OUG 136/2008. Forul decizional rămâne Camera Deputaţilor, însă nu se ştie clar când va fi supusă la vot ordonanţa.
Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, consideră că aceasta va fi blocată la Camera Deputaţilor, chiar de preşedintele acesteia. „La Camera Deputaţilor sunt cele mai mari probleme