Nici o societate din Oltenia nu a primit un premiu la „Topul Firmelor din România 2007“. Cel mai bun rezultat al oltenilor a fost realizat de o firmă doljeană, care a reuşit să ajungă pe locul 19 într-un clasament naţional al întreprinderilor mari. 2007 a fost un an în care sectorul economic a avut o evoluţie pozitivă, cunoscând creşteri atât pe segmentul salariaţi, cât şi în ceea ce priveşte rentabilitatea şi profitul. „2007, ca şi 2008, nu a oferit cel mai bun context pentru dezvoltarea firmelor. Anul trecut, sectorul IMM-urilor a avut însă o evoluţie pozitivă“, a declarat prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi vicepreşedinte al Uniunii Europene a Întreprinderilor Mici, Mijlocii şi Artizanale, la manifestarea de decernare a premiilor „Topului Naţional al Firmelor Private“. Evenimentul, aflat la cea de-a 16-a ediţie şi organizat de CNIPMMR, a avut loc vineri, la Palatul Parlamentului.
Firmele din Oltenia nu au obţinut premii de performanţă La eveniment au fost acordate premii primilor trei clasaţi la categoriile micro, mici, mijlocii şi mari. La acestea s-au adăugat cele din partea Asociaţiei Mondiale a IMM-urilor (WASME), a Uniunii Europene a Artizanatului şi a IMM-urilor (UEAPME), precum şi premiile pentru excelenţă în afaceri. Nu au lipsit nici cele speciale (pentru crearea de noi locuri de muncă, pentru introducerea de noi tehnologii, pentru dinamica deosebită a dezvoltării). Firmele din regiunea Olteniei nu au reuşit să obţină nici măcar unul dintre aceste premii.
Locul 19, cea mai bună poziţionare a unei societăţi din Oltenia Asta nu înseamnă însă că performanţa economică a firmelor din Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia este de ignorat. În „Clasamentul Firmelor Private din România pe anul 2007“, care ia în considerare primele 500 de societăţ