Pasta de dinţi şi tratamentele de albire cresc sensibilitatea dinţilor şi strică smalţul. Metodele de albire a dinţilor sunt tot mai variate, de la simpla pastă de dinţi cu efect de albire la tratamentele realizate în cabinetul stomatologic. osirea truselor de albire la domiciliu sau mascarea dinţilor cu ajutorul unor faţete de porţelan.
Pasta de dinţi cu efect de albire nu schimbă culoarea naturală a dinţilor, însă îndepărtează petele depuse în timp pe smalţ. Trusa cu soluţii pentru acasă presupune un tratament mai îndelungat şi cu efecte de scurtă durată, în comparaţie cu cel realizat în cabinetul stomatologic.
Înainte de a alege una dintre aceste forme de schimbare a culorii danturii, este necesar acordul medicului stomatolog, deoarece el poate stabili care este cea mai eficientă şi cea mai blândă metodă de albire.
Interzis sensibililor!
Stomatologii avertizează asupra efectelor negative pe care aceste tratamente le au în timp asupra dinţilor: de la creşterea sensibilităţii la alimentele calde sau reci şi distrugerea smalţului, până la fisurarea suprafeţei dinţilor şi la apariţia cariilor.
Drept urmare, persoanele care au deja o sensibilitate a dinţilor sunt sfătuite să nu apeleze la astfel de metode de înfrumuseţare. „Chiar şi aceste paste de dinţi cu efect de albire, existente acum pe piaţă, sunt nocive pentru dinţi.
Au rol estetic şi funcţionează pe baza unei substanţe de albire rapidă a dinţilor. În timp, dinţii se albesc, însă se şi sensibilizează”, a explicat Mihai Augustin, medic stomatolog la clinica “Medident Internaţional” din Capitală.
Tratamente cu efecte temporare
“Metodele de albire nu reprezină o necesitate pentru dantură, ci sunt mai degrabă modalităţi de înfrumuseţare cu efecte dramatice asupra dinţilor.
Tot ceea ce fac