Raiul sutilor • Autobuzele care circula pe rutele 28 si 43 au devenit raiul hotilor • Hotii din buzunare opereaza pe aceste trasee cu o abilitate greu de imaginat • Cea mai uzitata tactica de a lasa calatorii fara bani si bunuri este metoda "danseaza cu mine", care are ca participanti, de regula, doi hoti: unul opereaza buzunarul victimei si ii paseaza prada, de regula portofelul cu bani, celuilalt, aflat ceva mai in spate
Numarul persoanelor care raman zi de zi fara portofele, telefoane mobile sau alte bunuri in locurile publice nu este cunoscut cu precizie. Asta pentru ca nu toti cei care sunt furati in toiul zilei, pe strada sau in mijloacele de transport in comun, depun plangere la politie.
In mod cert, multi dintre ieseni sunt complicii hotilor din buzunare, pentru ca atunci cand observa o talharie sau un furt, acestia se fac ca nu vad si intorc capul. Cele mai celebre locuri de actiune pentru hotii din buzunare sunt tramvaiele, autobuzele si microbuzele. Aglomeratia din mijloacele de transport in comun este mediul propice raufacatorilor de a actiona nestingherit. Saptamanal, alte trei dosare pentru furt din buzunare intregesc palmaresul hotilor. De la inceputul anului au fost inregistrate 55 de furturi in mijloacele de transport, in 16 cazuri hotii fiind prinsi in flagrant. "In primele zece luni ale anului au fost inregistrate 55 de furturi din buzunare in mijloacele de transport in comun. Din numarul total, 16 persoane au fost prinse in flagrant. De asemenea, am sanctionat 106 persoane pentru constituire in grup. In aceasta perioada am solutionat 47 de dosare pentru aceste tipuri de furturi", a declarat comisarul sef Lucian Mursa, seful Politiei Municipale Iasi.
Autobuzele - raiul hotilor
In topul preferintelor exprimate de hotii de buzunare pentru o activitate mai facila sunt auto