La o săptămână după ce Federaţia „Spiru Haret“ a făcut o grevă de avertisment de o zi, celelalte trei federaţii sindicale, Alma Mater, Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au protestat ieri, timp de două ore. Sursa: Codrin Prisecaru
În şcoli, profesorii s-au împărţit în două tabere: cei care nu au deschis catalogul şi cei care au preferat să-şi ţină orele în mod normal, de dragul copiilor şi a salariului care ar avea de suferit (dacă ar fi făcut grevă), taman în perioada Sărbătorilor.
O altă parte a profesorilor a pichetat parlamentul, la ora la care Senatul dezbătea ordonanţa de urgenţă, prin care guvernul a amânat, până în aprilie anul viitor, majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.
Greva generală dăunează salariului
La Şcoala nr. 27 „Principesa Ileana“, din Bucureşti, orele s-au desfăşurat normal, profesorii preferând să-şi ţină cursurile, „pentru binele copiilor“. „Sunt aproximativ 16 membri FSLI, dar profesorii merg la ore pentru că mai sunt doar trei săptămâni până la teze şi copiii trebuie să fie pregătiţi“, spune Daniela Gândac, director adjunct.
La Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuţă“, profesorii au fost de acord să protesteze două ore, însă puţini dintre ei vor şi grevă generală. „Salariul pe noiembrie se ia în decembrie, iar profesorii nu consideră că acum este un moment oportun pentru a face grevă. Îşi doresc salarii mai mari, dar cred că acum nu e momentul cel mai fericit pentru grevă“, explică Mariana Rădulescu, lider sindical.
Nici în faţa parlamentului nu s-au strâns mai mult de 150 de cadre didactice, cu veste, baloane şi pancarte. Au cerut abrogarea ordonanţei care amână majorarea salariilor. Astăzi, sindicaliştii sunt invitaţi să discute din nou cu membrii guvernului despre problemele salariale. Liderii federaţiilor