Se pare ca vinul rosu, pe langa faptul ca binedispune, face minuni pentru organism: mentine inima tanara, reduce nivelul de colesterol si, daca este consumat cu moderatie, reduce sansa de aparitie a bolilor ficatului.
Studii recente ale cercetatorilor de la Universitatea din Wisconsin, Madison, au aratat ca beneficiile vinului rosu sunt vizibile chiar si atunci cand se consuma o cantitate mica, informeaza Shine.
Soarecii hraniti cu mici cantitati de substante extrase din vin (resvatrol) au trait mai mult, iar cercetatorii de la Endocrine Society au aratat ca aceste substante reduc formarea celulelor grase. Resvatrolul se regaseste cu precadere in vinuri seci, cum sunt Cabernet Sauvignon si Pinot Noir.
Vinul are rol si in protejarea ficatului, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din California, care au descoperit ca persoanele care beau un pagar de vin rosu sau alb pe zi au sanse mai mici cu 50% sa sufere de boli ale ficatului. Este de retinut faptul ca persoanele care consumau bere sau bauturi alcoolice tari aveau sanse de patru ori mai mari sa se imbolnaveasca.
Consumat in cantitati moderate, alcoolul ajuta si la mentinerea unui nivel normal al colesterolului.
Daca se adauga fructe la bauturile alcoolice (capsuni in sampanie sau mere in sangria), se ajunge la un efect benefic crescut al antioxidantilor din fructe.
Efectul obtinut depinde de fructele folosite (murele sunt cele mai bogat in antioxidanti) si de cat de multe sunt introduse in bautura. Un margarita cu zmeura, spre exemplu, ofera mai multi nutrienti decat un concentrat de suc natural.
Se pare ca vinul rosu, pe langa faptul ca binedispune, face minuni pentru organism: mentine inima tanara, reduce nivelul de colesterol si, daca este consumat cu moderatie, reduce sansa de aparitie a bolilor ficatului.
@N_P