Un studiu publicat marti de catre Guvernul Austriei si citat de GreenPeace sustine ca organismele modificate genetic pot genera probleme de sanatate. Studiul arata ca fertilitatea soarecilor de laborator hraniti cu porumb modificat genetic a fost serios afectata, acestia putand procrea doar intr-o mica masura, comparativ cu cei hraniti cu mancare naturala.
Studiul, sponsorizat de catre Ministerul Austriac al Agriculturii si Sanatatii, a fost prezentat marti in cadrul unui seminar stiintific ce a avut loc in Viena, Austria.
Prof. Dr. Jürgen Zentek, Profesor al Universitatii de Medicina Veterinara din Viena si coordonatorul studiului, a subliniat rezultatele acestuia: cobaii hraniti cu porumb modificat genetic au avut mai putini urmasi la nivelul celei de-a treia si a patra generatii si aceste diferente sunt semnificative din punct de vedere statistic. Un studiu publicat marti de catre Guvernul Austriei si citat de GreenPeace sustine ca organismele modificate genetic pot genera probleme de sanatate. Studiul arata ca fertilitatea soarecilor de laborator hraniti cu porumb modificat genetic a fost serios afectata, acestia putand procrea doar intr-o mica masura, comparativ cu cei hraniti cu mancare naturala.
Studiul, sponsorizat de catre Ministerul Austriac al Agriculturii si Sanatatii, a fost prezentat marti in cadrul unui seminar stiintific ce a avut loc in Viena, Austria.
Prof. Dr. Jürgen Zentek, Profesor al Universitatii de Medicina Veterinara din Viena si coordonatorul studiului, a subliniat rezultatele acestuia: cobaii hraniti cu porumb modificat genetic au avut mai putini urmasi la nivelul celei de-a treia si a patra generatii si aceste diferente sunt semnificative din punct de vedere statistic.