Salariile profesorilor din fruntea unitatilor de invatamint liceal din Braila nu prea respecta criteriile de acordare si nu au nici o legatura cu performanta. Cel putin asa reiese din analiza declaratiilor de avere. Practic, printre directorii cu cele mai mari salarii se regasesc si manageri care nu au demonstrat calitati pentru aceste functii de conducere sau, mai grav, care nici macar nu au promovat concursurile organizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ). S-a ajuns astfel in situatii, cel putin ciudate, ca salariul directorului de la "Oncescu" Ianca, spre exemplu, cu rezultate extrem de slabe la examenele de bacalaureat, fara proiecte de parteneriat sau de dezvoltare scolara notabile, sa fie mai mare decit al celui de la "Iorga", LPS sau Colegiul Economic, scoli care din orice punct de vedere am privi lucrurile, stau mult mai bine.
In opinia conducerii ISJ, cel mai greu liceu este Liceul cu Program Sportiv (LPS), unitate care are internat, cantina, bazin de inot deschis si inchis, si un numar de 1.022 de elevi. Intr-o situatie similara se afla "Edmond Nicolau", care are cei mai multi elevi inscrisi, 1.527, dar si cantina si internat, "Nenitescu" - 1.250 elevi, "Aslan" - 1.108 elevi si Colegiul Economic - 1.112 elevi, plus cantina si internat. In mod obiectiv, acesti directori ar fi trebuit sa aiba unele dintre cele mai mari salarii, insa fosta conducere a Inspectoratului, in frunte cu fostul inspector scolar general Liliana Tudoran, a facut in asa fel incit realitatea sa fie cu totul alta.
Rezultate slabe in management, salariu mare
Cele mai mari venituri din salarii in anul trecut, peste 38.000 de lei, le au directorii de la Liceul "Perpessicius", prof. Constantin Gherghinoiu, si de la Colegiul "Balcescu", prof. Carmen Botea. Pe locurile imediat urmatoare, cu venituri anuale de peste 36.000 de lei sin