Salata mielului sau salata de câmp este cunoscuta si sub denumirea de fetica. Din frunzele sale se prepară salate şi supe, care, pe lângă gustul plăcut, dulce acrişor, au proprietatea de a alunga stresul şi oboseala, datorită substanţelor pe care le conţin. Frunzele plantei sunt bogate în acid folic şi vitamina C, dar conţin şi cantităţi importante de vitamina B9, substanţe care îndepărtează oboseala revigorează organismul. Conform specialiştilor francezi în gastronomie, o sută de grame de frunze verzi de salata mielului vă oferă jumătate din necesarul zilnic de vitamina B9.
Creşte salbatică în România
Planta este cultivată mai ales în Franţa şi Italia, dar şi în alte ţări europene. În România, astăzi se consumă doar plantele culese direct din natură. Este o plantă erbacee, anuală, care preferă climatul mai cald, mediteranean.
Reţetă anti-stres
Supă de salata mielului
Ingrediente: o farfurie de frunze de fetică, 2 cartofi, 50 g unt, o cană de smântână, sare şi piper după gust. Mod de preparare: Într-o cratiţă se topeşte untul şi se adaugă frunzele de fetică tocate mărunt. Se lasă să se înmoaie puţin şi se adaugă şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Adăugaţi aproximativ un litru de apă şi lăsaţi să scadă timp de o jumătate de oră. Adăugaţi sare şi piper după gust. Înainte să se ia de pe foc, se adaugă smântâna şi o mână de frunze de fetică întregi sau tăiate pe jumătate şi se acoperă. Se serveşte simplă sau cu pâine neagră.
Salata mielului sau salata de câmp este cunoscuta si sub denumirea de fetica. Din frunzele sale se prepară salate şi supe, care, pe lângă gustul plăcut, dulce acrişor, au proprietatea de a alunga stresul şi oboseala, datorită substanţelor pe care le conţin. Frunzele plantei sunt bogate în acid folic şi vitamina C, dar conţin şi cantităţi importante de vitamina B9, substanţe care îndepărtează oboseala revigorează organismu