Presedintele juriului festivalului "Chira Chiralina", Titus Andrei, realizator de emisiuni radio si coordonatorul redactiei de muzica usoara de la Radio Romania Actualitati, a acordat un interviu ziarului "Obiectiv", cu doar citeva ore inainte ca membrii juriului sa decida premiile. A apreciat aceasta editie a concursului, spunind ca au fost voci si creatii bune, ce fac cinste numelui cu rezonante pe care-l are din acest an festivalul.
- Cum apreciati aceasta editie a festivalului de folk de la Braila?
- A fost un mic soc pentru toata lumea din lumea folkului aceasta titulatura atit de insolita, "Chira Chiralina". Prin sonoritatea pe care o reprezinta si prin legaturile care se creeaza cu Panait Istrati si cu acest personaj care si-a trait viata, fiindu-i scuzate micile infidelitati. Faptul ca aici, la Braila, sint evenimente muzicale apartinind tuturor genurilor este un lucru laudabil pentru autoritati: cintecul liric, cintecul popular, muzica usoara - Festivalul "Grigoriu" despre care putem spune ca este cel mai bun din tara acum, o recunosc chiar si cei de la Festivalul de la Mamaia, si acum folkul. Editia din acest an mi s-a parut foarte buna. Probabil ca unii membri din juriu apreciaza cu o strictete nedreapta unele evolutii. Eu nu sint pentru asa ceva, eu gasesc la fiecare concurent cite o latura pozitiva a personalitatii sale. Eu pornesc de la ideal la real. Nu trebuie desfiintati si descurajati solistii.
- Unele compozitii seamana mult cu foste melodii arhicunoscute ale folkului nostru.
- Cartile din carti se fac. Regulamentul cere creatii originale, insa este adevarat ca uneori au alunecat spre jazz, spre folclorul orasenesc, spre rock, muzica usoara. Folkul pur la acest festival a apartinut lui Ovidiu Scridon din Mures, Paul Arva din Iasi, Alinei Zaharia din Costesti, Arges, care a lasat o impresie bun