Din cauza amplasării în „buricul Capitalei“, locuitorii unor străzi plătesc impozite mari pe proprietăţi, dar nu beneficiază de canalizare sau de asfalt.
Artera Triteni din sectorul 2 e stradă doar cu numele. În realitate e o uliţă mocirloasă, ce se sfârşeşte brusc într-un gard. Potrivit locuitorilor, a existat o vreme când aveau acces dincolo de gard, dar din cauza munţilor de gunoaie care se formau acolo, dumul a fost închis. Oamenii s-au resemnat că au rămas blocaţi într-o parte a străzii, cu toate că înainte puteau ajunge mai uşor în Bulevardul Barbu Văcărescu. Cel mai mult îi supără promisiunile neonorate ale autorităţilor. Nu au canal, gaze sau asfalt - deşi le „primesc“ în fiecare campanie electorală -, dar plătesc impozite de „zonă 0“ din cauza amplasării în zona Floreasca - printre cele mai selecte cartiere din Bucureşti.
Satul Floreasca din Capitală
„Am fost la Circa Financiară, şi când mi-au evaluat casa pentru impozit nu mi-a venit să cred. Mi-au spus că locuiesc aproape de Floreasca, în «zonă 0», şi e normal să plătesc mult. Dar uitaţi-vă în ce condiţii, fără canalizare, fără asfalt. Ce fel de «zonă 0» e asta?“, se revoltă doamna Raluca Ioan, locuitoarea de la numărul 27.
Din poarta ei, imaginea e dezolantă. Ceea ce ar fi trebuit să fie carosabil e un drum plin de gropi adânci, în care se strânge permanent apa din câteva cişmele defecte. Oamenii au făcut solicită ri la Apa Nova pentru desfiinţarea acestora, după ce, anul trecut, a fost implementat sistemul de alimentare cu apă. Totuşi, cişmelele continuă să picure în surdină. Unii le folosesc pentru a-şi spăla maşini şi covoare direct în stradă, menţinând astfel băltoacele stătute şi mirosurile insalubre. Dacă la toate acestea adăugăm gardul încărcat cu haine multicolore puse la uscat, în spatele căruia locuiesc 37 de etnici romi, imaginea „zonei 0“ este