Derby-urile dintre Rapid şi Steaua s-au remarcat în ultimii ani prin multă îndârjire şi prea puţin spectacol. Ultimele 11 partide dintre cele două rivale bucureştene au inclus cinci remize albe şi au contabilizat o medie de doar 1,3 goluri pe meci. Aşteptat cu nerăbdare de microbişti, meciul Rapid – Steaua a dezamăgit din nou, încheindu-se cu un 0-0, care deja nu mai surprinde pe nimeni. Meciul dintre cele două rivale riscă să se transforme într-un clasic urât al fotbalului românesc.
Ultimele trei partide directe au contabilizat doar un gol. Ironic, statistica va consemna scorul de 3-0 înregistrat în primăvară, nu pe teren, ci la „masa verde” după scandalul „Bricheta”.
Nici confruntarea istorică din sferturile de finală ale Cupei UEFA, din primăvara lui 2006, nu a făcut excepţie. Steaua s-a calificat în semifinale după 1-1 în deplasare şi 0-0 acasă. Astfel, media de goluri din ultimele 11 partide directe din 2004 încoace este de doar 1,3 reuşite.
Singurul meci care s-a ridicat la spectacolul aşteptat de public a fost cel din primăvara anului trecut, când Steaua s-a impus cu 3-2 în Giuleşti. Prin comparaţie, ediţiile din 2004 încoace ale derby-ului Steaua – Dinamo au avut o medie de două goluri, iar meciurile Dinamo – Rapid, 3,7 reuşite pe meci.
Jocuri „închise”, indiferent de antrenori
Partidele dintre Steaua şi Rapid seamănă ca stil de joc indiferent de tehnicienii de pe băncile celor două echipe. Jocurile „închise” au început pe vremea când Steaua era condusă de Cosmin Olăroiu, iar Rapidul de Răzvan Lucescu. Rivalitatea dintre cei doi tehnicieni, dar şi stilul defensiv şi prudent abordat de amândoi păreau să fie răspunsurile pentru lipsa de spectacol din teren.
În ultimii doi ani însă, rezultatele au fost similare, deşi s-au înfruntat Gheorghe Hagi (Steaua) şi Cristiano Bergodi