Regia face publici rău-platnicii care nu au achitat, unii de ani de zile, facturile pentru energia termică. În prezent, principalul furnizor de căldură şi apă caldă din Constanţa are de recuperat 4.999,014, 85 lei, din care 1.879.692,60 lei de la agenţi economici, iar 3.119.349,25 lei de la abonaţi persoane fizice.
În ultima perioadă, s-a tot vehiculat în mass-media că RADET Constanţa îi va lăsa pe abonaţi să tremure de frig în propriile apartamente pentru că are datorii de 148 milioane de lei către Electrocentrale Bucureşti, principalul jucător de pe piaţa autohtonă a energiei termice. De fiecare dată, conducerea regiei judeţene a ieşit în faţă şi a asigurat oamenii că nici nu se pune problema ca abonaţii să rămână fără încălzire în această iarnă şi, de asemenea, nici preţul gigacaloriei nu va fi majorat în aceste condiţii. Dar a confirmat datoriile, cu menţiunea că are de recuperat miliarde de lei vechi de la consumatori. S-a crezut, probabil, că aceşti rău-platnici sunt persoane sărace, care îşi duc traiul de pe o zi pe alta şi nu au nici după ce bea apă, dar să mai achite şi facturile de zeci de lei. Eronat. Pe lista neagră a RADET Constanţa figurează agenţii imobiliare care fac afaceri profitabile, baruri trendy în municipiu şi societăţi printre acţionarii cărora se găsesc constănţeni ce fac parte din top 300 Capital.
Edil Urban, în top
Pe primul loc în clasamentul rău-platnicilor se găseşte o societate care a acumulat o datorie de 615.194,31 lei, echivalentul a circa şase miliarde lei vechi. Este vorba de SC Comtext SA Constanţa, una dintre cele opt firme la care, potrivit declaraţiei de avere, este acţionar Radu Mazăre, primarul Constanţei. Dar edilul nu este singurul implicat în afacerile dezvoltate prin această societate. La dreapta sa stă şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Valentin Cuş