Apa în care fierb cartofii nu mai da pe afară dacă în ea se pune puţin lapte.
Ca să se coacă mai uşor, infigeti în cartofi câteva cuie noi, cât mai groase. Spălate bine înainte. Fierul este bun conductor de căldură.
Cartofi se curăţa mai repede de coaja dacă imediat după ce se scot din apa fierbinte se clătesc puţin cu apa rece.
Cartofii noi se curăţa foarte uşor dacă înainte ii ţineţi în apa rece amestecată cu o mână de sare grunjoasa. După o jumătate de oră îi frecaţi cu un şerveţel sau şervet aspru.
Cartofii cu coaja nu se mai sfărâma la fiert dacă înainte de ai pune în apa se ung cu ulei în care aţi dizolvat un vârf de cuţit de sare.
Apa în care fierb cartofii nu mai da pe afară dacă în ea se pune puţin lapte.
Ca să se coacă mai uşor, infigeti în cartofi câteva cuie noi, cât mai groase. Spălate bine înainte. Fierul este bun conductor de căldură.
Cartofi se curăţa mai repede de coaja dacă imediat după ce se scot din apa fierbinte se clătesc puţin cu apa rece.
Cartofii noi se curăţa foarte uşor dacă înainte ii ţineţi în apa rece amestecată cu o mână de sare grunjoasa. După o jumătate de oră îi frecaţi cu un şerveţel sau şervet aspru.
Cartofii cu coaja nu se mai sfărâma la fiert dacă înainte de ai pune în apa se ung cu ulei în care aţi dizolvat un vârf de cuţit de sare.