În timp ce recesiunea a închis porţile unor firme, altele îşi fac planuri de extindere. O companie norvegiană doreşte să intre anul viitor pe piaţa romånească a producătorilor de energie. «Suntem interesaţi să investim în Romånia într-un nou proiect pentru construcţia unei hidrocentrale. Sau să cumpărăm una din hidrocentralele mai vechi, însă preţul cerut de Hidroelectrica este foarte mare», spune Francisco Chavez, directorul de dezvoltare pentru Re
În timp ce recesiunea a închis porţile unor firme, altele îşi fac planuri de extindere. O companie norvegiană doreşte să intre anul viitor pe piaţa romånească a producătorilor de energie.
«Suntem interesaţi să investim în Romånia într-un nou proiect pentru construcţia unei hidrocentrale. Sau să cumpărăm una din hidrocentralele mai vechi, însă preţul cerut de Hidroelectrica este foarte mare», spune Francisco Chavez, directorul de dezvoltare pentru Regiunea Balcanilor al companiei norvegiene Rainpower. Acesta susţine că firma ar putea aloca circa 200 de milioane de euro pentru investiţia greenfield din Romånia.
În ceea ce priveşte privatizarea unor hidrocentrale, Hidroelectrica a organizat săptămåna trecută o licitaţie cu strigare pentru vånzarea unor microhidrocentrale din judeţele Suceava, Dåmboviţa şi Ialomiţa, a căror valoare de pornire a variat între 1,7 milioane de lei şi 26,5 milioane de lei. În total, conform informaţiilor postate pe site-ul Hidroelectrica, au fost propuse pentru privatizare 102 microhidrocentrale.
„Vom aştepta însă pånă la mijlocul anului viitor, să treacă perioada alegerilor din ţara dumneavoastră. De o jumătate de an prospectez piaţa din Romånia, Slovenia, Croaţia, Albania şi Bulgaria. Cred că în Romånia primul pas va fi să deschidem un birou care să se ocupe, într-o primă fază, de comercializarea echipamentelor hidromecanice necesare centralelor hidroelectrice“, spune