Executivul Tariceanu se tot chinuie sa gaseasca solutii pentru a-i seduce pe sindicalistii din invatamant.
Ultima gaselnita a fost emiterea unei ordonante de urgenta prin care profesorii cu salarii mici, in special din sistemul de invatamant preuniversitar, ar urma sa primeasca o crestere de 28% de la 1 martie, iar cei cu salarii mai mari vor primi cresteri graduale.
Manevra Executivului a fost rapida, neasteptata, si totodata eficienta in atingerea scopului propus: acela de a nu pune in aplicare legea 50% votata in unanimitate in Parlament. Dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu a facut publica adoptarea noii ordonante, firul evenimentelor a urmat traseul prevazut in scenariu.
Ceea ce a uitat Executivul Tariceanu a fost sa-i intrebe pe sindicalisti daca sunt de acord cu noua oferta sau macar sa incerce sa negocieze cu ei noile majorari.
Chemati sa semneze acordul pentru salarizare propus de premierul Calin Popescu Tariceanu, politicienii au absentat si doar o singura confederatie sindicala a semnat - BNS, al carei reprezentant a precizat ca oricum a facut-o "degeaba".
Premierul Tariceanu a tinut sa precizeze ca decizia a fost luata in contextul "constrangerilor politice interne si internationale", amintind din nou ca majorarea cu 28% a salariilor profesorilor nu va prejudicia economia romaneasca.
Seful Executivului a mai spus ca hotararea Guvernului "se vrea si o invitatie la dialog" si a facut apel la sindicate sa accepte majorarea "pentru ca este singura sustenabila". "Aceasta este cea mai potrivita solutie pe care bugetul o poate suporta. Decizia noastra se vrea si o invitatie la dialog pentru sindicate", a afirmat Tariceanu.
Ceea ce Executivul uita din nou in jocul de-a majorarea salariilor este faptul ca multi lideri sindicali si-au vandut deja sufletul pentru un post de parl