Pe Schitu Măgureanu, în faţa unui bloc monument istoric, trotuarele se înalţă până la jumătatea geamurilor de la subsol. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
În Capitală, până şi lucrările de asfaltare, care ar trebui să înfrumuseţeze străzile, se fac după nişte proiecte anapoda, care repetă greşelile celor ce au reabilitat străzile în trecut. La doi paşi de Parcul Cişmigiu, un bloc monument de arhitectură riscă să fie inundat la fiecare ploaie. În urmă cu cinci luni, când a început să se lucreze în zonă, locatarii de pe Schitu Măgureanu au zis că vor scăpa de problemă. Numai că noul trotuar se toarnă după modelul celui vechi: până la nivelul ferestrelor de la subsol.
Practic, asociaţia de locatari doreşte repararea unei greşeli de execuţie din trecut. Bucureştenii de lângă Cişmigiu nu-şi mai amintesc să se fi efectuat alte lucrări de reabilitare în ultimii 25 de ani. Reprezentanţii firmei care lucrează în zonă, PA&CO International SRL, invocă faptul că ei trebuie să respecte întocmai un proiect. La rândul lui, proiectantul, FRISAROM INGINEERING SRL, refuză să dea socoteală presei.
Trei straturi peste trecut
„Asfaltarea şi punerea unor borduri atât de înalte, până la nivelul geamurilor de la subsol, împotriva cererilor noastre repetate, sunt ilegale şi reprezintă un prejudiciu adus unui monument arhitectural. Clădirea este astfel mai urâtă, ba chiar îşi mai pierde din valoarea imobiliară“, spune Niculina Buturugă, care locuieşte în imobilul proiectat de arhitectul Horia Creangă.
În numele asociaţiei de locatari a blocului nr. 19 de pe Schitu Măgureanu, Buturugă a cerut chiar o notificare prin executor judecătoresc a responsabililor de lucrare, dar nu s-a întâmplat nimic. Mai mult, de ieri, asfaltarea a fost demarată după planul iniţial, fără să se ţină cont de nemulţumirea locatarilor. „Până la capătul străzii se v