ING Asigurari, cea mai mare companie de pe piata asigurarilor de viata, a inregistrat in primele noua luni o crestere de 14% a primelor brute subscrise, pana la 414 milioane de lei (circa 114 milioane de euro).
Pe segmentul pensiilor facultative (pilonul III), unde compania administreaza doua fonduri, ING Optim si ING Clasic, activele nete au ajuns la 21,2 milioane de lei (5,8 milioane de euro) la sfarsitul lunii septembrie, numarul de clienti fiind de circa 50.400 la acea data.
Profitul brut al ING Asigurari, obtinut din vanzarea de polite de viata si de pensii facultative, a urcat cu 88% in primele noua luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 41 de milioane de lei (11,3 milioane de euro).
Luand in calcul si rezultatul din administrarea de pensii obligatorii (pilonul II) a ING Pensii, profitul se reduce usor, pana la 26,4 milioane de lei (7,3 milioane de euro) brut, marcand o crestere de 34% fata de primele trei trimestre ale anului trecut.
"In principal, aceasta crestere a fost sustinuta de investitiile facute in 2007 in activitatea de pensii facultative de catre ING Asigurari de Viata, dar si datorita cresterii numarului de clienti", a declarat Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata.
ISi menTine cota pe economisire. ING Bank avea in portofoliu la sfarsitul lunii septembrie credite imobiliare in valoare de circa 400 mil. euro, potrivit datelor prezentate de grup.
Olandezii nu precizeaza soldul total al creditelor acordate de banca, dar noteaza ca pe partea de retail (unde ofera atat finantari imobiliare cat si de consum) au ajuns la o cota de piata de 3%, dupa ce au crescut in trimestrul al treilea cu 95 mil. euro. Raportul grupului arata ca in Romania valoarea medie a raportului intre valoarea creditului si valoarea imobilului finantat (loan to value ratio) era in septembrie de 63%, fat