Florian Bichir: "Spre deosebire de celelalte scrutine electorale, viitoarele alegeri par a ieşi din amorţeală, din plictiseală prin adăugarea unui element-surpriză: implicarea serviciilor secrete."
Poate reprezentau sarea şi piperul care lipseau unei campanii fade şi lipsite de imaginaţie.
Într-o conferinţă de presă extraordinară, liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, anunţa că SRI şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din MIRA îi urmăreşte pe membrii opoziţiei. Acuzaţia vine după ce un alt „greu“ al social-democraţilor, Viorel Hrebenciuc, a ameninţat tinerii ofiţeri din serviciile secrete să nu se implice în alegeri. Pisica arătată era mai mult decât străvezie şi suna cam aşa: „Aveţi grijă că poate venim la putere şi o să zburaţi de acolo“.
Seara, pe ecranul televizorului era inflaţie de spioni, de servicii secrete. Ioan Talpeş, fost şef al SIE şi candidat PDL, vorbea grav cu Radu Moraru despre „lista lui Severin“. Despre personalităţi importante ale vieţii politice care ar fi în slujba unor servicii secrete. „Păi, să le spunem numele“, provoca jurnalistic Naşul. Sobru şi cu un aer vădit rigid, Talpeş explica că aşa ceva nu se face. Nu e profesionist, se prind „duşmanii“ că-i cunoaştem şi îi schimbă. În plus, de la ei aflăm cam ce intenţii au cu noi, nu? Dincolo de burlescul discuţiei, se simţea o atmosferă grea. Spioni, duşmani ai României, servicii secrete.
Pe alt post de televiziune, preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor anunţa şi el că ţara colcăie de spioni, că a ajuns o uriaşă tarla unde bântuie de capul lor tot felul de James Bond. În apărarea afirmaţiilor a adus un general în rezervă care a vorbit ca la fostul său serviciu, dar şi Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). În care într-adevăr este notată o acţiune crescândă a spionajului economic şi militar. La urma urmei, R