Primele cinci volume din cele 21 care alcătuiesc seria de autor, editată de Polirom şi Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, se găsesc în librării. Integrala Steinhardt cuprinde atât operele scrise înainte de intrarea în monahism, cât şi pe cele concepute după ce a ales calea mănăstirii, multe dintre ele texte inedite. „Jurnalul fericirii”, „Dăruind vei dobândi” (volumul conţine un CD audio cu vocea cărturarului), „În genul... tinerilor”, „Articole burgheze” şi „Principiile clasice şi noile tendinţe ale dreptului constituţional” sunt cele cinci titluri disponibile deja pentru cititori.
O primă încercare de publicare a ediţiei de autor Steinhardt i-a aparţinut editurii Humanitas, care a reuşit să scoată trei volume. În urma unor neînţelegeri legate de drepturile de autor, care au culminat cu un proces, a fost întreruptă această iniţiativă.
Toată povestea s-a încheiat amiabil, iar în 2008 a fost posibilă reluarea acestui proiect de către editura Polirom şi Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia.
Antipatia faţă de Steinhardt
Criticul literar Dan C. Mihăilescu a declarat că în anii ’80 avea o oarecare antipatie faţă de Steinhardt, pe care îl considera „un om care primeşte prea mult şi dă prea puţin”. „Eu vin dinspre Cioran şi Eliade şi ţin să vă spun că fac un gest de penitenţă. Am fost puţin invidios când am văzut aceste cinci volume.
M-am gândit cu o invidie nebună că nu avem ediţie de opere complete Eliade, nu avem ediţie Noica. Dar avem integrala Steinhardt. Şi m-am întrebat de ce”, a spus Dan C. Mihăilescu.
El a mărturisit că a fost şocat atunci când Gabriel Liiceanu, directorul general al editurii Humanitas, i-a propus să scrie o prefaţă la volumul „În genul.... tinerilor”. „Cum, noi care tipărim Eliade, Cioran în draci, şi vrem să refacem blazonul dreptei interbelice, venim acum cu un volum de p