Semnalele alarmante de pe pietele financiare se pare ca au sporit si la New York interesul pentru "coloana din dreapta" a listelor de bucate. Pentru cei care intentioneaza sa viziteze aceasta metropola in perioada urmatoare, cateva recomandari din partea noastra, care pot garanta confortul culinar si pecuniar dupa o vizita la restaurant. De retinut ca in SUA, chelnerii nu stau in salariu, asa ca ar fi bine sa lasati un bacsis de 15-20% si nimeni nu va avea de suferit.
Corner Bistro (burgeri)
Deschis pana la ore tarzii din noapte, cu o atmosfera relaxata si intr-un cadru nepretentios , acest "ultim bar boem din West Greenwhich Village" este locul ideal pentru a savura o bere si locul unde veti gasi unul din cei mai buni (si probabil unul din cei mai ieftini) burgeri din oras. Datand din prima parte a secolului 20, localul si-a pastrat decorul original in mare parte, iar proprietarii nu intentioneaza sa faca vreo schimbare majora, nici pe viitor. Preturile burgerilor pornesc de la 4 dolari.
West Village, West 4th Street Nr. 331
Momofuku Noodle Bar (bucatarie asiatica)
Un spatiu aerisit, cu scaune de bar fara spatar si un meniu ce se schimba zilnic. Proprietarul David Chang atribuie dezvoltarea si succesul lui Momofuku sprijinului pe care l-a obtinut la inceput din partea "comunitatii chelnerilor". in vremea cand presa populara nu stia ce sa creada despre mancarea unica a lui Chang si despre atitudinea lui radicala, chelnerii din restaurante veneau in numar mare pentru ca erau tratati foarte bine de Chang si de personalul acestuia. Chelnerii pot, iata, avea un impact asupra restaurantelor newyorkeze. Aici, meniul e extrem de bogat si cuprinde de la gogosele cu burta de porc, pana la serbet de pere. Portiile mici: 9-15 dolari; portiile mari 11-20 dolari
East Village, First Avenue Nr. 171, intre 10th si 11th Street. @N_