Efectele problemelor pe care le au afaceriştii se resimt în toate eşaloanele valorice. Unele echipe s-au desfiinţat, în timp ce altele sunt la cota de avarie. Sursa: Remus SuciuSursa: Răzvan Vălcăneanţu
1 /.
Criza financiară mondială care a atins şi ţara noastră afectează în mod direct lumea sportului românesc. Fotbalul, care este şi cel mai mare consumator de resurse, înregistrează primele victime. Problemele economice au lovit puternic la bază, acolo unde banii erau oricum puţini. Din liga a treia de fotbal s-au retras, în cele 14 etape scurse de la începutul sezonului, nu mai puţin de şase formaţii, printre care un nume mare: Corvinul Hunedoara. Din „B“ au căzut deja două „capete“: Forex Braşov şi Prefab Modelu, iar pe tobogan au intrat, printre altele, Dinamo II, Progresul, FCM Bacău şi Concordia Chiajna.
Pe 31 martie 2009, cluburile din primul eşalon trebuie să depună dosarul de licenţiere pentru stagiunea viitoare, moment ce se anunţă deja dificil pentru câteva grupări.
EVZ vă prezintă o imagine de ansamblu a situaţiei financiare de la formaţiile din cele trei eşaloane.
FĂRĂ SOLUŢII
„Va trebui să facem disponibilizări şi să reducem cheltuielile“
ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume şi proprietar al Combinatului Siderurgic de la Galaţi, a fost lovit puternic de criza economică mondială (averea patronului Mittal s-a redus, în doar câteva luni, de la 33 de miliarde de dolari la doar 17!). Momentele grele prin care trece gigantul indian le dă frisoane oficialilor de la Oţelul Galaţi, a cărei activitate depinde de asiatici.
„Aveam planuri mari pentru anul viitor, dar, mai mult ca sigur, vom fi obligaţi să ne revizuim strategia. Va fi una de criză şi, în consecinţă, trebuie să facem disponibilizări de personal şi să reducem cheltuielile la minimum. Aşte