Toate federaţiile din Educaţie renunţă la greva generală, anunţată pentru 18 noiembrie. Potrivit lui Marius Nistor, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", protestele vor fi amânate până la instalarea noului Guvern. Sursa: Marius Nica
Dacă, însă, viitorul Executiv nu va îndeplini cererile sindicaliştilor, greva va fi reluată. "Unul dintre motivele pentru care profesorii amână greva este că nu se doreşte ca protestul să capete o conotaţie politică", a declarat Aurel Cornea, preşedintele FSLI. Mai mult, acesta a spus că speră ca şi cea de-a doua Ordonanţă de Urgenţă, ce prevede creşteri salariale de până la 28%, va fi declarată neconstituţională.
"Nu este vorba de un pas înapoi, este vorba de un pas raţional, să aşteptăm hotărârea CCR", a explicat Gheorghe Isvoranu, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", citat de RTV.
Luni
Guvernul a decis la începutul acestei săptămâni că salariile dascălilor vor creşte diferenţiat, în două etape: 1 martie şi 1 septembrie 2009. Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă, veniturile profesorilor se vor mări, însă, nu cu 50% cum a stabilit Parlamentul, ci cu cel mult 28%, pentru primele trepte de salarizare.
Tot luni, câteva sute de dascăli s-au adunat în faţa Parlamentului pentru a protesta împotriva deciziei Guvernului de a amâna legea care majora veniturile profesorilor până în aprilie 2009. Aurel Cornea a explicat pentru evz.ro de ce au ieşit cadrele didactice în stradă şi care sunt doleanţele lor.
Miercuri
Curtea Constituţională a decis că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care creşterea salariilor din învăţământ cu 50% se amână până la 1 aprilie este neconstituţională.
Astăzi
Federaţia Sanitas a semnat astăzi acordul cu Ministerul Sănătăţii. Astfel, salariile din sănătate vor creşte în 2009 cu până la 25 la sută pentru