Articolul Povestea de succes a unei familii care a fugit din Bucuresti a ridicat problema tot mai acuta a evadarii din marile orase inspre zona rurala. Cititorul Radu a propus solutia "downshifting", adica "schimbarea intr-o treapta inferioara de viteza." In replica, Dana vorbeste despre bani si lipsuri: "nu poti decat sa te bucuri de viata si in Bucuresti".
Dar tu, mai rezisti in orasul tau? Viata la tara poate fi o solutie?
Iata ce au scris cei doi cititori HotNews.ro:
Radu: Exista un curent mai mare al exodului din Bucuresti, sau in general din marile metropole si din mediul hiper-urban si corporatist. In alte parti ale lumii se numeste "downshifting", adica schimbarea intr-o treapta inferioara de viteza.
Si noi suntem pe picior de plecare din Bucuresti, tot spre o localitate din Prahova. Avem aici slujbe bune, insa banii nu sunt totul. Calitatea vietii din Bucuresti este mai curand un cost decat un beneficiu.
Am incercat sa sintetizez experienta in urmatoarele randuri:
"Ma doare inima de oras, de recesiune, de servici, de costum-cravata si pantofi de oras, de meetinguri si de viata dupa checklist, de viata traita doar seara, timp de o ora, in weekenduri si vacante, de intoxicatii cu noxe, alcool si mancare proasta, de inghesuiala, galagie, iures, goana, stress, cozi, de moda, de fitze si de tot.
Mi-e dor de liniste, de natura, de calm, de lucruri facute bine si incet, cu drag, de a nu avea "decat" o suta de cunostinte si prieteni dragi in loc de sute de "contacte", mi-e dor de a face lucrurile pe care imi spun ca vreau de fapt sa le fac."
Dana: Si ce faci, mai Radule, cand nu ai rude pe la munte? cum poti ajunge sa traiesti in liniste si natura daca nu muncesti de rupi sa castigi ceva bani, ca sa te poti muta din buc.? si daca ai ajuns in buc dintr-un orasel sarac din Sud, unde nu