În opinia politicienilor tomitani, prelungirea mandatului lui Daniel Morar la şefia DNA nu ar avea legătură cu dosarele instrumentate unor lideri PSD de marcă
Vinerea trecută, procurorul general Laura Codruţa Koveşi a prelungit, pentru a doua oară, mandatul lui Daniel Morar, astfel încât acesta va coordona activitatea Departamentului Naţional Anticorupţie până la data de 31 decembrie anul curent.
Menţinerea la şefia DNA a lui Morar persistă, cu toate că mandatul său legal a expirat în data de 12 august 2008. La vremea respectivă, procurorul general a prelungit mandatul şefului DNA până la numirea succesorului său, propus de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Numai că Monica Şerbănescu, persoana propusă de ministru pentru şefia DNA, a primit aviz negativ de la CSM, iar preşedintele Traian Băsescu a ţinut cont de „avertizarea“ acestui for şi nu a numit-o în funcţie. Aşa s-a ajuns în situaţia în care Daniel Morar a obţinut cea de-a doua prelungire a mandatului său. Trebuie menţionat faptul că, potrivit Statutului magistratului, şeful DNA poate beneficia de o prelungire a mandatului de maximum 90 de zile, ceea ce ar fi presupus ca procurorul general Laura Codruţa Koveşi să îl menţină pe Morar în funcţie până în data de 9 februarie 2009. Însă limitarea prelungirii mandatului deţinut de Daniel Morar îi lasă lui Koveşi posibilitatea de a recurge la alte delegări, în favoarea acestuia, şi anul viitor.
Conform legislaţiei în vigoare, şeful DNA este numit de preşedintele ţării, la propunerea ministrului Justiţiei şi cu avizul consultativ al CSM, pentru un mandat de trei ani, cu posibilitatea prelungirii lui o dată, tot cu trei ani.
Duelul Mazăre - Constantinescu - Morar
Menţinerea în funcţie a şefului DNA, Daniel Morar, nu constituie un motiv de bucurie pentru echipa Mazăre - Constantinescu, având în vedere dosarele consistente af