Pentru a-i feri pe oameni de „norocul“ în care calcă pe trotuare şi în parcuri, poliţiştii comunitari au împărţit „echipament“ special Sursa: EVZ
Bucureştenii care ies la plimbare cu animalele în Parcul Kiseleff sunt opriţi, în această perioadă, de agenţii comunitari. Trebuie să prezinte la control nu actele, ci dovezile că vor lăsa trotuarul curat după ce căţelul lor îşi va fi făcut nevoile. De asemenea, oamenii legii le oferă cetăţenilor cele trebuincioase igienizării: o punguţă şi o mănuşă din plastic.
„Suntem de acord cu această măsură. Ce, mie îmi convine să merg pe stradă sau în parc şi să calc în mizerie?“, spune doamna Miruna, ieşită la plimbare cu Lola. Totuşi, e sceptică în privinţa eficienţei verificărilor. „Dacă ies cu căţelul şi îşi face treaba, iar mai târziu poliţistul mă verifică, eu ce fac?! Am consumat punga, ce îi mai arăt?“, se întreabă retoric stăpâna Lolei, care nu vrea să se care cu rola de punguţe după ea. Totuşi, nici varianta amenzii nu e de dorit, aceasta putând ajunge la 1.000 de lei, în funcţie şi de alte delicte - cum ar fi plimbarea animalului fără lesă sau botniţă, în cazul câinilor de talie mare sau din rase considerate agresive.
Unii se supun, alţii se revoltă
Cei mai mulţi proprietari de patrupede din zona Kiseleff îmbrăţişează măsura impusă. „Nu e nicio noutate, obişnuiam să fac asta dinainte, de când îl am pe el, adică de vreun an“, spune doamna Sanda, arătând spre Bobiţă, un caniche alb şi pufos. Pentru exemplificare, scoate din poşetă o lopăţică specială.
„E o problemă de civilizaţie. Cei mai mulţi sunt cooperanţi, pe de-o parte datorită zonei în care ne aflăm - aici vine numai lume bună, pe de altă parte pentru că s-au obişnuit cu noi“, spune agentul Elena Iftene. „Au fost şi cazuri de persoane care s-au revoltat. Un domn a spus chiar că preferă să plătească amend